Leidinggeven management

Duur:                    7 dagdelen

Locatie:               In overleg

Contact:              Robert 06 131 777 98

Kosten:                € 1.750,- excl. 21% btw.

Startdatum:       Op aanvraag

Informatie:        Wie zijn toch die mensen die de opdrachten geven en waarom voeren de andere mensen uit wat ze opgedragen krijgen? In deze cursus gaan we het hebben over de leidinggevenden. Welke soorten van leidinggeven zijn er en welke past er het best bij jou? Het voeren van gesprekken lijkt heel makkelijk, maar geef jij de ander genoeg ruimte? Allemaal vragen die in deze cursus aan bod komen.

Programma

Dagdeel 1 Leidinggeven in een organisatie

De start van de opleiding begint bij een algemene uitleg over het begrip leidinggeven. Wat is leidinggeven nu eigenlijk? Wat zijn de taken van een leidinggevende? We gaan in op de verschillende posities van een leidinggevende en de verschillende ‘vormen’ van leidinggeven.

Dagdeel 2 De basis van leidinggeven

De organisatiecultuur, de dienst of het product van je organisatie, het aantal mensen waaraan je leiding kunt geven. Allemaal onderdelen van leidinggeven die we zullen bespreken.

Dagdeel 3 Stijlen van leidinggeven en de verschillende teamrollen

Welke stijlen van leidinggeven zijn er allemaal en welke heb jij? Interessante manieren om erachter te komen waarom je soms beter met de ene collega kunt werken. Dit heeft ook te maken met de verschillende teamrollen. Welke teamrol heb jij in het team en hoe zit het met je collega’s?

Dagdeel 4 Leidinggeven aan projecten en processen

Bij leidinggeven denken we in de eerste plaats aan het aansturen van mensen in organisaties. maar de mensen aan wie je leiding geeft, werken niet alleen in verschillende structuren maar ook in verschillende processen. Processen hebben ook diverse functies waarin we in dit dagdeel aandacht besteden. Daarna lichten we toe hoe de uitvoering van processen in zijn werk gaat en welke facetten daarbij een rol spelen.

Dagdeel 5 Efficiënt vergaderen

Saaie en lange vergaderingen kent iedereen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de vergaderingen effectief zijn en niet zo lang duren? Soms is er helemaal geen vergadering nodig maar is er een verandering nodig in de communicatiepatronen. We onderzoeken de vergaderstructuur van je bedrijf.

Dagdeel 6 Ondernemend leiderschap

Wat is ondernemerschap nou precies? Kun je, als je in loondienst bent, ook ondernemend zijn? Is iedere ondernemer ook ondernemend? We zoomen in dit dagdeel in op de karakteristieken van mensen die blijk geven van ondernemend leiderschap. Ook is er aandacht voor wat een ondernemend leider in de praktijk doet. We behandelen hierna wat je kunt doen in je organisatie om ondernemende mensen de ruimte te bieden om zich te ontplooien.

Dagdeel 7

Samenvattende les en voorbereiding op toets.

Afsluiting d.m.v. schriftelijke toets

Aanmelden

Aanmelden of meer informatie ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.