Bemesting bodem & substraat

Duur:                   4 dagdelen

Locatie:               In overleg

Contact:              Robert 06 131 777 98

Kosten:                € 1.150,- excl. 21% btw. Incl. boek

Startdatum:       Op aanvraag

Informatie:        Om planten te kunnen verzorgen, moet je weten wat de belangrijkste voedingselementen zijn, in welke vormen en op welke momenten je die kunt toedienen en welke regels daarvoor gelden.

Programma

Dagdeel 1 Voedingselementen

Gaat in op voedingsstoffen en op heet verschil in de hoeveelheden die de plant van de verschillende stoffen nodig heeft. Je maakt kennis met eigenschappen van de verschillende voedingselementen en hun invloed op de plant. Bij verschillende elementen krijg je ook informatie over de verschijnselen die ontstaan bij een overmaat of tekort.

Dagdeel 2 Organische meststoffen

In les 2 krijg je informatie over het gebruik van organische meststoffen als voeding voor de plant. Je maakt kennis met de voordelen van een organische meststof en de processen die zorgen voor het vrijkomen van de voedingsstoffen. Deze informatie is nodig om het vrijkomen van stikstof bij de verschillende manieren en tijdstippen van toedienen te kunnen begrijpen.

Dagdeel 3 Kunstmeststoffen

In les 3 vind je informatie over kunstmeststoffen. De samenstelling van de verschillende meststoffen komt aan bod en de betekenis van de informatie op de verpakking. Verder krijg je informatie over speciale samenstellingen en de wijze van toedienen van de voedingselementen.

Dagdeel 4 Dosering bepalen

Les 4 gaat in op het bepalen van de dosering. Om te kunnen doseren heb je informatie nodig. Je maakt kennis met het nemen van bemestingsmonsters, bladsapmeting en de weergave van de resultaten. Je leert het verschil tussen kationen en anionen en het effect van de EC en pH op opnamen van voedingsstoffen. Verder leer je hoe je de EC en de pH in de grond kunt beïnvloeden en op welke manieren je meststoffen kunt doseren.

Afsluiting d.m.v. schriftelijke toets

Aanmelden

Aanmelden of meer informatie ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.