Aeres VMBO

Bij Aeres valt er iets te kiezen! Tijdens de eerste twee leerjaren volgt de leerling algemene vakken en de groene profielvakken. In leerjaar 3 en 4 kiest de leerling de eigen talentvakken. Zo kunnen ze ontdekkend leren of dit bij ze past en helpt dit ze een keuze te maken voor een vervolgstudie in het mbo.

Soesman Trainingen heeft in het schooljaar 2023-2024 het talentvak Tuinontwerp en -aanleg gegeven aan de leerlingen in klas 3. Robert en Jan hebben de leerlingen meegenomen in de wereld van klimaatadaptatie voor tuinen en parken in Nederland. Tijdens deze sessies kregen de leerlingen de kans om zelf na te denken over duurzame oplossingen. Met veel enthousiasme hebben zij hun idee├źn op papier gezet en gepresenteerd hoe het schoolplein en de directe omgeving er klimaatadaptiever uit kunnen zien met enkele slimme aanpassingen. Deze creatieve tekeningen illustreren niet alleen hun begrip van klimaatadaptatie, maar ook hun inzet voor een groenere toekomst.

Daarnaast hebben we ook bedrijven bezocht om de verschillende plantrubrieken te leren kennen. Zo zijn we op excursie geweest bij Kwekerij Wouters, Kwekerij de Bloemenkampen en Boomkwekerij van Straalen. Op deze bedrijven hebben we verschillende soorten planten bekeken en ook de innovaties en techniek in deze vakrichting.

In samenwerking met Zone.college in Zwolle is ook de GMEC een dag langsgekomen om de praktijk te oefenen met de simulatoren en drones.